decoration decoration decoration
decoration
leaf leaf leaf leaf leaf
decoration decoration

Невероятна и здравословна пица

pizza
Когато човек се досети за вкусна пица първо и най-важно нещо, което изскача в мислите му, нормално е „нездравословна”. Една пица дори е възможно да бъде наистина полезна, в зависимост от съставките и това как се прави.

Рецепта за здравословна вкусна пица е изключително проста и се свежда до избора на правилните съставки. Преди да започнете да се притеснявате за гарнитурата, е нужно да се замислите за тестото. Ще намерите много различни типове тесто, но тесто без глутен ще гарантира, че всеки би могъл да се зарадва на Творението ви. За съжаление голям брой от тестото за пица без глутен са с един неприятен проблем – на вкус са отвратителни. Тестото за пица с липса на глутен обикновено е много тестливо или прекалено хрупкаво и ронливо. Намирането на баланса между 2-те е понякога доста трудно. Добрата рецепта е тази, която включва различни видове брашно например брашно тапиока, сорго брашно или кафяв ориз. Допълнителни съставки като кафява захар, морска сол, оризов ицет и зехтин ще създадат приятен вкус към тестото и ще предотвратят да изсъхне прекалено много.

Веднъж като свършите с тестото можете спокойно да почнете с гарнитурата – тънка или дебела, кръгла или квадратна. Хубавата рецепта е тази, която не изсушава гарнитурата твърде много. Печете докато тестото се набухне, тогава вадите и добавете другите елементи. Сосчето за пици е също изключително важен. Бихте могли да откриете органични сосове за чудесна пица онлайн и в различни специализирани в сферата магазини. Имате възможността да си го направите самостоятелно, като изберете правилните доматки, сложите чесън и билки и смелите . Вие сами определяте колко гъст ще е соса и точно какви подправки ще се ползват, като това може да ви даде по-пикантен или по-сладникав вкус. Ползата от ръчно направен сос е това, че не се образуват завишени стойности на натрий или захар, съдържащи се в соса от буркан.

Що се отнася до сиренцето – моцарела и козе сирене са обичайните. Можете спокойно да позлвате малко или много. Съществуват версии, които използват мляко с ниска масленост, избягвайки допълнително съдържание на мазнини, от което нямате никаква нужда. Сиренцето трябва да обхваща колкото се може повече от пицата, гарантирайки Ви хубавия вкус, който вие търсите.

Гарнитура могат да бъдат зеленчуци, като се започне от броколи и се стигне до гъби. Добавянето на повече различни всеки път би ви помогнало да откриете на кои точно от тях да се радвате повечко.

Поставете всичко това във фурната, докато сиренцето се размекне и се получи невероятна, полезна пица, създавайки от нищото.

Ако всичко до тук ви се струва трудно, може спокойно да се доверите изцяло на Мелниците и техните собствени страхотни пици с възможност за доставяне до вашия дом!

Натиснете тук: http://melnicite.com

LEAVE A REPLY

loading
×